Η υψηλή ποιότητα του CBCT και των πρωτογενών αρχείων ως βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία του ψηφιακού ασθενούς και την ολοκληρωμένη διάγνωση
Ημερομηνία: Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα: 20:00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Γλώσσα: Ελληνικά
Ομιλητής: Μακρής Νίκος, Οδοντίατρος, Γναθοπροσωπικός Ακτινολόγος, DDS, MSc(DMFR), PhD(Dent)
Συντονιστής: Δημήτριος Παπαδημητρίου
Διοργάνωση: Ελληνική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής
Η αξία του CBCT στη σύγχρονη ψηφιακή Οδοντιατρική έχει αναβαθμιστεί πολύ, κυρίως λόγω της αυξημένης ακρίβειας και λεπτομέρειας που απαιτούνται από τα σύγχρονα ψηφιακά πρωτόκολλα εργασίας. Προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες απαιτούνται πια να γίνονται CBCT λήψεις από Τομογράφους που παράγουν εικόνες ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και με εξειδικευμένα πρωτόκολλα λήψης τα οποία διευκολύνουν τον συνδυασμό των διαφορετικών πρωτογενών αρχείων.
Στο webinar αυτό θα αναλυθούν διεξοδικά η σημασία του πρωτογενούς υλικού (CBCT, ψηφιακή αποτύπωση, Φωτογραφίες) και πως με την πιστή εφαρμογή των ψηφιακών πρωτοκόλλων μπορεί να επιτευχθεί ένα άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα για τον ασθενή. Θα περιγραφεί ο ποιοτικός έλεγχος των CBCT λήψεων και των DICOM αρχείων και θα γίνει εκτενής αναφορά στα λάθη κατά τη λήψη που έχουν καταλυτικές συνέπειες στην ακρίβεια των ψηφιακών τεχνικών.
Τέλος θα γίνει αναφορά στην εισαγωγή των αρχείων σε λογισμικά σχεδίασης, και πως ο συνδυασμός των πρωτογενών αρχείων και η ακριβής ταύτιση τους είναι το κλειδί για την επιτυχημένη ροή εργασίας.